Blodåre sykdom og hemoroider

K-centar Poliklinikk

Åreknuter og hemoroider er en av de vanligste sykdommer og inntil nylig var det ingen tilfredsstillende behandling.

Imidlertid er det nå tilgjengelig.

Poliklinikk K-Center, i samarbeid med partnere fra Israel, var den første til å introdusere disse behandlingsmetodene i Kroatia, og videre til utvalgte samarbeidspartnere i Europa.

  • UGS - metode for behandling av årer
  • THD - metode for behandling av hemoroider

Metodene betraktes som de beste for å behandle vene sykdom og hemoroider på grunn av ikke-invasiv behandling. Uten kirurgi løser disse prosedyrene permanent problemet av syke årer og hemorroider.

UGS behandling av åreknuter

Hva er åreknuter og edderkopp årer?

Åreknuter er utvidede årer som kan være kjøtt farget, mørk lilla eller blå. De ofte ser ut som ledninger og vises vridd og svulmende. De er hovne og hevet over overflaten av huden. Åreknuter er ofte funnet på ryggen av kalver eller på innsiden av leggen. De kan forårsake smerte, tyngde, leg hevelse, hud forandringer som rødhet eller betennelse, til og med ikke helbredende leggsår.

Hva som forårsaker åreknuter?

Hjertet pumper blod fylt med oksygen og næringsstoffer til hele kroppen. Arterier fører blod fra hjertet til kroppen deler. Vener bærer oksygenfattig blod fra kroppen tilbake til hjertet. Sammentrekning av benets muskler pumper blodet tilbake til hjertet fra underkroppen. Vener har ventiler som fungerer som enveis klaffer. Disse ventilene hindre at blodet strømmer bakover når den beveger seg opp på bena. Hvis en-veis ventil bli svak, kan blodet lekke tilbake inn i venen og samle det. Dette problemet kalles venøs insuffisiens. Samlet blod forstørrer venen og det blir varicose. Arv er den viktigste årsaken til dette problemet pluss andre faktorer som langvarig stående, mange svangerskap og over vekt.

Hvordan kan varicose vein behandles?

Før I tiden hadde folk med store åreknuter ingen annen mulighet enn å behandle dem med konvensjonelle kirurgi teknikker. Disse teknikkene førte ofte til sykehusinnleggelse, smerter, blødning og anestesi, ettersom venene ble trukket ut av kroppen ved hjelp av kirurgiske instrumenter. Mindre årer kan behandles med sclerotherapy, en fremgangsmåte for å injisere et stoff i årer som ville få dem til å krympe og forsvinne. Konvensjonelt, ble sclerotherapy bare brukt på disse mindre blodårene, det vil si inntil ankomsten av ny teknologi kalt ultralyd veiledet sclerotherapy.

Hva er Ultralyd Guidet Sclerotherapy?

Ultralyd Guidet Sclerotherapy (UGS) brukes til å behandle feilens opprinnelse, venen som er årsaken til åreknuten dypt under huden uten behov for kirurgi. Det innebærer presis innsprøytning av den skjulte syke venen med en skleroserende løsning, under veiledning av ultralyd bildet.

Hvordan behandles åreknuter og edderkopp årer ved poliklinikk K-centar? Etter grundig fysisk undersøkelse av dr Yair Galili, vår gjest fra Israel som er en av de mest erfarne blodåre spesialister i verden, vi vil undersøke bena med en avansert ultralyd for å finne årsaken og alvorlighetsgraden av problemet. I tilfelle av venøs insuffisiens, er Dr Galili stand til å løse problemet på den mest effektive og praktiske måten med Ultrasound Guidet Sclerotherpay (UGS) teknikk. Denne metoden når det gjøres av erfarne hender, er en av de mest vellykkede og effektive måter å behandle åreknuter, og de fleste pasienter kan forvente en mer enn 95% forbedring.

Hva er forskjellen mellom ultralyd Sclerotherapy og konvensjonell Sclerotherapy?

Den viktigste forskjellen mellom konvensjonell Sclerotherapy og Ultralyd Guidet Sclerotherapy er at legen bruker ultralyd bildet for veiledning ved injeksjon som behandler den syke venen som er opphavet til problemet. Dette gir legen med et nøyaktig bilde av de underliggende inkompetente blodårene, og dermed gir dette UGS en svært høy suksessrate.

Vil venene være borte umiddelbart?

Vanligvis blir symptomene på åreknuter, som verkende og rastløse ben borte nesten umiddelbart. Ultralydveiledet Sclerotherapy fører til sammentrekning og absorpsjon av den behandlede venen. Det er ikke lenger en varicose vene etter en vellykket behandling. Det handler om en 80% forbedring i utseendet i løpet av de to første ukene. Imidlertid kan det ta litt tid for å forsvinne helt.

Fjerner Ultralyd Guidet Sclerotherapy permanent åreknuter?

Venene som har blitt behandlet effektivt vil ikke komme tilbake. Med UGS, kan åreknuter behandles effektivt uten behov for kirurgi, men for en liten prosentandel, kan åreknuter oppstå på nytt, for det meste i mindre grad. Vårt mål på The Varicose Vein klinikken er å behandle årer som er til stede, bidra til å forebygge nye årer og gi løpende bistand i behandlingen av eventuelle nye åre- problemstillinger før de dukker opp.

Hvor lang er rehabiliterings- perioden?

I de aller fleste tilfeller kan pasientene gå tilbake til normale aktiviteter umiddelbart etter behandling, herunder arbeid, eller reise hjem direkte fra klinikken. Det anbefales å unngå å løfte tunge vekter og høy- effekt aktiviteter i to uker etter behandling.

Hvor mange behandlinger er nødvendig?

Avhengig av størrelsen av venen vanligvis 1-3 behandlinger kreves per ben for gode resultater.

Hva kan jeg forvente etter behandling?

Ubehag fra injeksjoner er minimal for de fleste pasienter. Behandlinger tar ca noen minutter å fullføre, for noen pasienter brukes også trykkbandasje for komprimering. Disse blir brukt kontinuerlig i 3 dager etter behandling. Våre pasienter får beskjed om å gå i 15 minutter umiddelbart etter behandling og deretter 5-10 minutter 6 ganger pr dag i 7 dager. Vandre i huset eller på jobben er helt akseptabelt.

Er det noen komplikasjoner?

Når større årer er injisert, er det ganske vanlig å utvikle en fast, øm ledning eller klumper langs venen. Dette er normalt og viser bare at venen har reagert godt på injeksjon. Noen ganger kan en brunaktig pigmentering utvikles i huden som ligger over en behandlet blodåre. Dette vil gradvis forsvinne over en periode på flere måneder og i sjeldne tilfeller kan en vag misfarging gjenstå. Det er flere sjeldne, men potensielt alvorlige komplikasjoner som kan dannes i de dype ubehandlede venene i bena, som for eksempel blodpropp. Sjansen for dette er enda mindre med UGS enn ved vanlige behandlingsmetoder, hvor denne risikoen også er minimal.. Som ved bruk av en hvilken som helst medisinsk behandling, er det mulighet for å få allergiske reaksjoner. Andre ikke vanlige og forbigående reaksjoner kan være synsforstyrrelse, svimmelhet og følelser i huden er rapportert etter injeksjoner av sclerosant skum. Samlet sett er sclerotherapy en sikker prosedyre og alvorlige komplikasjoner er svært sjeldne.

Hva er kostnadene?

1000 euro kostnaden for første behandling på den ene leggen. I tilfelle at vi behandlet de begge bena, er prisen for den første behandlingen 1900 euro. Hver neste behandling, hvis det er nødvendig er halve prisen av forrige behandling.

Dr Yair Galili

Dr Galili som bringer sin ekstraordinære erfaring på dette feltet til vår klinikk, er en svært dyktig og svært erfaren kirurg fra Israel spesialisert i UGS teknikk ved den nordamerikanske ”Vein Clinic” i Chicago USA, hvor man i 8 år har skapt en behandlings- historikk med mer enn tjuetusen (20 000!) vellykkede behandlinger, og hvor Dr Yari Galili er blitt en ledende skikkelse i denne behandlingen både i USA, Israel og i resten av verden.

Fordelene ved ultralyd Guidet Sclerotherapy

Prosedyren er så enkel og grei for pasientene, og pasientene er takknemlige for lindringen av smertene forbundet med benas blodårer. Tilleggsbonus av ultralyd veiledet sclerotherapy behandling er at det gir kosmetisk forbedring uten å måtte ta fri fra jobb. Pasienter blir ofte overrasket over det faktum at de kan få åreknutene behandlet med ultralyd veiledet sclerotherapy, og være tilbake på jobb en time senere.

Fordeler med behandling omfatter:

  • Minimalt med fravær fra arbeid.
  • Ingen anestesi (prosedyren er nesten smertefri)
  • Ingen kirurgi
  • Ingen arr eller masker.
  • Pasienter kan fortsette med normale daglige aktiviteter.

Hva kan man forvente Under prosedyren

1. Ultralyd Guidet Sclerotherapy er en enkel prosess som vanligvis innebærer 02:59 injeksjoner i den syke venen - oftest fra lysken til kneet. Det kan være at behandling krever mer enn en økt.

2. Kartlegging av venene.

Vi benytter en ultralyd teknikk som gir oss et nøyaktig bilde av hvilke årer trenger som behandling, og hvilke som er friske. Pasienter som har fått sine åreknoter tilbake etter kirurgisk behandling har ofte et svært komplisert mønster av årer i lysken. Fordelen med å bruke ultralyd kartlegging er at vi kan finne den nøyaktige årsaken til tilbakevendende årer. Ultralyden blir så brukt til å veilede injeksjoner å eliminere kilden til problemet.

3. Sclerosant injeksjon i venen.

En oppløsning (en såkalt sclerosant) injiseres direkte inn i blodårene ved hjelp av en svært tynn nål. Denne prosedyren har vært brukt i flere tiår på større årer, og er mer nylig videreutviklet for å injisere små overfladiske edderkopp årer (microsclerotherapy). Løsningen irriterer innsiden av vene- veggen som forårsaker det å bli betent. Dette utløser organets / / kroppens naturlige helbredelse og som resulterer i at venen blir lukket og dermed hindrer enhver blodstrøm. I løpet av få uker vil de behandlede blodårene gradvis forsvinne, og være knapt eller ikke synlig. Avhengig av åreknutenes omfang, kan en enkelt varicose vene måtte injiseres mer enn én gang, med en uke eller mer fra hverandre. Under en behandlingsøkt kan mange årer injiseres.

4. Hvor lang tid tar behandlingen?

Pasienter med svært kompliserte årer (spesielt med tilbakevendende åreknuter etter tidligere kirurgiske inngrep ) kan trenge tre eller fire behandlinger. Andre pasienter trenger vanligvis én eller to behandlinger. Hver behandling tar mindre enn en halv time. Pasientene bør deretter gå en tur på ca en halv time, før vedkommende går tilbake til arbeid.

5. Etter behandlingen

En kompress- strømpe benyttes døgn- kontinuerlig i en uke etter behandlingen, og på dagtid i ytterligere to uker. Pasientene etterkontrolleres etter én uke, og deretter tre måneder etter første behandling. Mindre årer som edderkopp- årer er behandlet med en gang ultralyd veiledet sclerotherapy er fullført.

6. Mulige bivirkninger

Som med alle medisinske prosedyrer kan det være bivirkninger, men generelt er Ultralyd Guidet Sclerotherapy en veldig trygg teknikk. Fordi pasientene er oppegående og i bevegelse etter inngrepet er det en kraftig redusert risiko for dyp venetrombose, som er relativt vanlig etter kirurgisk behandling av årer. Full informasjon om bivirkninger og andre typer prosedyrer vil bli gitt ved første konsultasjon.

7. Sclerosants Polidocanol – Valgt som den mest anerkjente behandlingsmetoden, med utstrakt bruk siden 1960, for behandling av edderkopp vener.

Forespørsel (K-centar Poliklinikk)

Bildegalleri:

Copyright © Sun Cooperation, 2013. All the text, photos and videos on this web site are the property of their respected owners. In case of copyright infringement, please contact us.